Du skall göra en ny spelarregistrering och systemet meddelar att det är ett möjligt duplikat.

Jämför spelaruppgifterna som du fyllt i med systemets uppgifter och gör efter det följande:

Namn och födelsetid är identiska, spelaren i fråga är troligtvis redan registrerad i en annan förening, i detta fall skall du begära en spelarövergång, genom att trycka på punkten ”Begär spelarövergång”.

Spelarens nya förening begär alltid spelarövergången.

Om personen skall registreras som funktionär eller tränare och systemet meddelar att det är frågan om ett möjligt duplikat.

Personen är då registrerad i en annan förening, genom att 'begära personens uppgifter' från föreningen där denna persons representationsrätt eller funktionärs registrering finns, kan personen läggas till i den nya föreningen som funktionär.

En person kan vara registrerad som funktionär i flera föreningar samtidigt.

Välj ”Begärans uppgifter” -> ”Sänd begäran”.

Om det inte är fråga om samma person, välj ”not a duplicate (inget duplikat) och fortsätt registreringen.

Observera, förbundet kontrollerar alltid dessa registreringar innan de registreringen godkänns.

Från funktionen ”Avbryt” returneras du till hemsidan.

Om systemet meddelar att det är frågan om ett möjligt duplikat och systemet hittat din organisation (förening), är spelaren/funktionären redan registrerad i föreningen.

Fyll i numret för PalloID som systemet meddelat, i rutan som finns nere till höger och välj ”Sök”. Du förflyttas då till spelarens/funktionärens uppgifter och kan då förnya personens spelpass eller lägga till/förnya en roll.